Veelgestelde vragen

Ik wil graag een uitleg over De Cultuur Loper op mijn school, hoe organiseer ik dat?
Mail naar Edith Ploeg van Plein C, (edithploeg@pleinc.nl) ; zij zorgt dat er iemand op korte termijn uitleg over De Cultuurloper komt geven, als dat gewenst is zelfs op uw school.


Wat levert De Cultuur Loper ons op?
Een goed geborgd cultuurbeleid, met leraren die zijn toegerust om dit cultuurbeleid in de klas tot uitvoer te brengen, en een goede verbinding met cultuurpartners die hierbij kunnen ondersteunen.


Hoeveel tijd gaat De Cultuur Loper ons kosten?
15 ICC-uren, 12 directie-uren, 6 teambijeenkomst-uren. Omdat het traject altijd op maat van de school aangepast wordt, kan dit aantal uur variëren. 


Hoeveel geld gaat De Cultuur Loper kosten?
Dat hangt ervan af of je kunt aanhaken bij een gemeentelijk Cultuureducatie met Kwaliteit-project. Het traject kost € 2500 voor de coaching en € 2000 voor de teamscholingen. In veel CMK-projecten wordt de coaching en/of de scholing gratis of tegen een lage vergoeding aangeboden. Mail naar edithploeg@pleinc.nl als je wil weten hoe het bij jou in de gemeente zit.


Ik wil snel starten met De Cultuur Loper. Wat moet ik doen?
Meld je aan via deze link.
Zodra je aanmelding bij ons binnen is, nemen we contact op om een eerste afspraak te plannen en het traject in gang te zetten.


Ik heb een inlogcode gekregen, wat nu?
Ga naar www.decultuurloper-nh.nl en klik rechtsboven op ‘inloggen intermediair en ICC’er’. Je komt dan in een omgeving waar het Cultuur Loper-traject van jouw school bijgehouden wordt. Je kunt alvast de eerste stappen bekijken, en de intake en/of het assessment invullen. Je Cultuur Loper-coach zal je in het eerste gesprek verder wegwijs maken.


Ik heb een inlogcode gekregen en hij werkt niet, wat nu?
Check allereerst of je op de goede site bent ingelogd: www.decultuurloper-nh.nl. Dat is de Noord-Hollandse Cultuur Loper-site. Er zijn namelijk ook Zeeuwse, Brabantse, Zuid-Hollandse en Limburgse sites.....


Is het handig om tegelijkertijd een ICC-cursus en het Cultuur Loper traject te volgen?
Wij adviseren eerst een ICC’er te laten opleiden en pas daarna het Cultuur Loper Traject te volgen. De ICC’er speelt een belangrijke rol in het traject.


Kun je De Cultuur Loper doen als de school nog geen gecertificeerde ICC’er heeft?
Het kan, maar we raden het niet aan; zie de vraag hier boven. Sommige scholen werken met een vaste cultuurgroep met een voorzitter, die eigenlijk de functie van ICC’er heeft. Dit kan goed werken, als de school hier al langer ervaring mee heeft.


Is De Cultuur Loper vooral voor scholen die zich willen profileren met cultuur?
De Cultuur Loper is voor álle scholen die willen nadenken over hun cultuuronderwijs. Profileren met cultuur hoeft dus helemaal niet. Het traject helpt scholen weloverwogen keuzes te maken, hoe groot of hoe klein ook.


Mijn school is een zwakke school, kan ik deelnemen aan een Cultuurloper-traject?
In het eerste gesprek dat jullie voeren met de Cultuur Loper-coach, zal worden ingegaan op de schoolontwikkeling. In dit gesprek worden ook afspraken gemaakt over de investering in tijd die de school gaat doen. Wanneer de school geen tijd kan investeren omdat andere zaken eerst op orde moeten komen, is het raadzaam het Cultuur Loper Traject uit te stellen. De beslissing hierover ligt bij de directeur van de school.